βοτανοθεραπεία για φυτά!

Το ξέρατε ότι οι ασθένειες των φυτών μπορούν να θεραπευτούν με σκευάσματα από βότανα; Για να παρασκευάσουμε φυτοζούμια για καταπολέμηση ασθενειών, παίρνουμε φυτά υγιή και εύρωστα. Δεν πρέπει να είναι βρεγμένα ή αμέσως μετά τη βροχή ή βρεγμένα από πρωινή δροσιά. Η συλλογή των βοτάνων δεν πρέπει να γίνεται ληστρικά και να αποψιλώνουμε τις συστάδες.

Τα συλλεχθέντα βότανα τα απλώνουμε σε χαρτόνια ή σε πανιά σε ένα ευάερο κα ζεστό μέρος, όμως ποτέ στον ήλιο, για ξέραμα. Η περιεκτικότητα των φυτών σε δραστική ουσία εξαρτάται από τον βιότοπο που φυτρώνουν, από την επόχη που τα μαζεύουμε και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Για το λόγο αυτό οι συνταγές με τις ποσότητες των υλικών έχουν μόνο κατευθυντήριο σκοπό και δεν είναι απόλυτες.

Φτιάξτε φυτικό τσάι για τα φυτά σας με τεμαχισμένα χλωρά ή ξηρά φυτά τα οποία ζεματίζετε με βραστό νερό και τα αφήνετε να τραβήξουν. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε σπιτικό ζωμό με φυτά χλωρά ή ξηρά που έχετε αφήσει μια μέρα σε νερό να μουσκέψουν και έπειτα τα βράζετε σε σιγανή φωτιά επί 20 λεπτά και κατόπιν αφήνετε σκεπασμένα να κρυώσουν. Τέλος, φυτικό εκχύλισμα φτιάχνετε με χλωρά ή ξηρά φυτά μόνο σε νερό επί 3 μέρες να μουσκέψουν, χωρίς να επέλθει ζύμωση και μετά ακολουθεί σούρωμα και εάν χρειασθεί αραίωμα προτού το ράντισμα ή πότισμα.

Τα παραπάνω σκευάσματα μπορούν άριστα να αντιμετωπίσουν ασθένειες καθώς και βλαβερά, για τα φυτά σας, ζωύφια.

Περισσότερη βοτανοθεραπεία για φυτά στο υπέροχο ημερολόγιο εργασιών του βιοκαλλιεργητή.

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “βοτανοθεραπεία για φυτά!

  1. Πίνγκμπακ: Βοτανοθεραπεία για φυτά! | EcoNews.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>