η αληθινή φύση της ασθένειας

Το όνομα και η φύση της ασθένειας δεν παίζουν κανένα ρόλο στην πραγματική θεραπεία. Αυτό υποστηρίζει ο dr Edward Bach στο βιβλίο του θεράπευσε τον εαυτό σου με τα άνθη του bach. Συνεχίζει, λέγοντας ότι η ασθένεια του σώματος δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα μιας δυσαρμονίας ανάμεσα στην ψυχή και το συναίσθημα. Αποτελεί μόνο ένα σύμπτωμα της αιτίας και επειδή η ίδια η αιτία εκδηλώνεται σχεδόν σε κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο, πρέπει πρώτα να παραμεριστεί η αιτία, και τα αποτελέσματά της, όποια και αν είναι αυτά, θα εξαφανισθούν μετά από μόνα τους.

Εδώ και πολύ καιρό έχουμε την εντύπωση πως αιτίες των ασθενειών είναι τα μικρόβια, ο καιρός και η τροφή που παίρνουμε, όμως πολλοί από μας μένουν απρόσβλητοι από μια επιδημία γρίπης, πολλοί αγαπούν τον κρύο αέρα κι άλλοι μπορούν ακόμη και το βράδυ να φάνε τυρί και να πιούν δυνατό καφέ χωρίς να νιώσουν καμιά ενόχληση.

Κανένα από τα αγαθά της φύσης δεν μπορεί να μας βλάψει, αν νιώθουμε μέσα μας ευτυχία και γαλήνη, αντίθετα όλη η πλάση έχει δημιουργηθεί για μας, για να τη χαιρόμαστε και να επωφελούμαστε από τα αγαθά της. Μόνον όταν επιτρέψουμε να μας κυριεύσουν η απόγνωση και η απογοήτευση, η αναποφασιστικότητα ή ο φόβος, γινόμαστε ευαίσθητοι και απέναντι στις εξωτερικές επιδράσεις.

Γι” αυτό πίσω από κάθε ασθένεια κρύβεται και κάποια αληθινή αιτία στην οποία οφείλονται τα πάντα και αυτή είναι η συναισθηματική κατάσταση του ασθενούς και όχι η σωματική του κατάσταση. Κάθε ασθένεια, όσο σοβαρή και μακροχρόνια και εαν είναι, θεραπεύεται, αν ο ασθενής κατορθώσει να αποκαταστήσει το συναίσθημα της ευτυχίας και νιώσει την επιθυμία να εκπληρώσει το καθήκον του στη ζωή.

Πολύ συχνά πρόκειται μόνο για κάποια μικρή αλλαγή στον τρόπο της ζωής του, κάποια ασήμαντη αλλά έμμονη σκέψη που τον κάνει αδιάλλακτο ή κάποιο κακώς εννοημένο συναίσθημα υπευθυνότητας που τον δουλώνει, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει τόσα πολλά.

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>