περιποιηθείτε τα ξύλινα έπιπλά σας!

Εάν κατά λάθος γρατζουνίσατε ή κάψατε το ξύλινο τραπέζι σας ή τη βιβλιοθήκη σας μην πανικοβληθείτε! Μπορεί και να γλιτώσετε την επίσκεψη στο κοντινό χρωματοπωλείο και την αγορά ενός εμπορικού προϊόντος ακολουθώντας μία από τις παρακάτω προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

~Χρησιμοποιήστε βαφή παπουτσιών! Ψάξτε για μία απόχρωση κοντά στο χρώμα του ξύλου και με ένα βαμβακερό σφουγγαράκι περάστε το γρατζούνισμα. Έπειτα με ένα μαλακό και στεγνό βαμβακερό ύφασμα σκουπίστε το πλεονάζον. Όταν το χρώμα στεγνώσει παρατηρείστε εάν η γρατζουνιά έχει καλυφθεί ή χρειάζεται μία ακόμη στρώση βαφής.

~Το τσάι βοηθάει! Ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στο χρωματισμό του ξύλου επίσης. Τοποθετείστε το υγρό φακελάκι πάνω στο ελάττωμα και τσεκάρετέ το κάθε μισή ώρα περίπου για να δείτε εάν έχετε κάποιο αποτέλεσμα. Επαναλάβετε με καινούργια αλλά χρησιμοποιημένα φακελάκια μέχει να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε. Τέλος, στεγνώστε καλά τη γύρω από το ελάττωμα περιοχή με ένα μαλακό, χωρίς χνούδι ύφασμα μόλις τελειώσετε.

~Τα καψίματα από τσιγάρα πάνω στο ξύλο μπορεί να εξαφανιστούν με ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και στάχτης από το τζάκι. Ανακατέψτε μία μικρή ποσότητα από τα δύο συστατικά μέχρι να γίνει πάστα και χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό σφουγγαράκι για να το απλώστε πάνω στο κάψιμο. Αφαιρέστε το με ένα μαλακό και καθαρό βαμβακερό ύφασμα. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>