μασάζ στο πρόσωπο για έναν ήρεμο ύπνο

Όταν είστε αγχωμένοι και κουρασμένοι λόγω έλλειψης ύπνου, τα πρώτα σημάδια φαίνονται στο πρόσωπό σας. Αν κάνετε μασάζ στο πρόσωπο θα φύγει η ένταση και θα φαίνεστε νεότεροι καθώς θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα σας. Όχι μόνο θα κοιμάστε καλύτερα, αλλά και θα ξυπνάτε νιώθοντας ευδιάθετοι και ανανεωμένοι.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τα βήματα:

  1.  Προετοιμαστείτε κάνοντας ένα ζεστό, ανακουφιστικό αφρόλουτρο ή ηρεμήστε χαμηλώνοντας τα φώτα και ακούγοντας μια μουσική που σας ηρεμεί.
  2. Καθίστε στο πάτωμα ή σε μια πολυθρόνα ακουμπώντας την πλάτη σας σε μαξιλάρια για να είστε άνετα.
  3. Βάλτε το μεσαίο δάχτυλο και το δείκτη των χεριών σας πάων στο μέτωπό σας ανάμεσα στις ρίζες των μαλλιών και τα φρύδια και με μικρές κυκλικές κινήσεις κάνετε μασάζ στο μέτωπό σας για 1-2 λεπτά.
  4. Με τις ίδιες κυκλικές κινήσεις κάνετε μασάζ στους κρόταφους προσέχοντας ώστε να μην ασκείτε πολλή πίεση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Συνεχίστε για 1-2 λεπτά.
  5. Πάλι με τους δείκτες και τα μεσαία δάχτυλα, κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα μήλα σας για 1-2 λεπτά. (το μασάζ στα μήλα βοηθάει πολύ αν σφίγγετε ή τρίζετε τα δόντια σας όταν κοιμάστε.)
  6. Πιέστε ελαφρά το σημείο πάνω από τα μάτια σας αριστερά και δεξιά από τη μύτη σας. Συνεχίστε την΄πίεση για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Επαναλάβετε 5 φορές.

Όνειρα γλυκά!

Οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο «ο ύπνος και στα μυστικά του» των εκδόσεων ψύχαλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>