κρατήστε τα ακάρεα μακριά από το υπνοδωμάτιο

 

Αν υποφέρετε από αλλεργίες ή αν απλά θέλετε το καθάρισμα του υπνοδωματίου σας να είναι αποτελεσματικό τότε ακολουθήστε  7 βασικές συμβουλές:

  1. Καλύψτε τα στρώματα με προστατευτικές θήκες. Τα σεντόνια με λάστιχο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο λόγο, αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Στις κούνιες χρησιμοποιήστε ειδικά καλύμματα για κούνιες και όχι πλαστικά που προκαλούν υπερθέρμανση. Μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρια σε βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους.
  2. Σκουπίστε τακτικά τα στρώματα με ηλεκτρική σκούπα, καθώς και τη βάση και το κεφαλάρι του κρεβατιού.
  3. Αλλάζετε τα σεντόνια κάθε 2 εβδομάδες και πλένετε τα στους 60º C. Η κατάψυξη μπορεί επίσης να σκοτώσει τα ακάρεα. Τα σεντόνια που δεν μπορείτε να πλύνετε σε υψηλή θερμοκρασία μπορείτε περιοδικά να τα περάσετε από την κατάψυξη.
  4. Τα παιχνίδια αποτελούν, επίσης, εστίες συγκέντρωσης ακάρεων, για αυτό επιλέγετε παιχνίδια που πλένονται ή ξύλινα παιχνίδια.
  5. Τα ακάρεα αγαπούν τη ζέστη και την υγρασία. Για αυτό κρατήστε το θερμοστάτη του καλοριφέρ χαμηλά και αερίζετε τακτικά τα δωμάτια. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγρασίας σκεφτείτε την αγορά ενός αφυγραντήρα.
  6. Όταν ξεσκονίζετε, χρησιμοποιείτε νωπά πανιά για να μαζεύετε τη σκόνη και τα ακάρεα. Αν χρησιμοποιείτε στεγνό ξεσκονόπανο το μόνο που κάνετε είναι να μεταφέρετε τη σκόνη δεξιά- αριστερά. Σκουπίζετε τα χαλιά καθημερινά όταν υποφέρετε από έντονα συμπτώματα αλλεργίας.
  7. Αποφεύγετε τις μοκέτες και τα πολλά υφασμάτινα καλύμματα στο δωμάτιο. Το ξύλινο πάτωμα καθαρίζεται με νωπό πανί και συγκρατεί λιγότερη σκόνη- άρα λιγότερα ακάρεα!

photo credits: tsmall

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>