κλαδέψτε τις γλιτσίνιες

Οι γλιτσίνιες χρειάζονται προσεκτικό κλάδεμα για να μπορούν να διατηρούν το σχήμα τους και να μην επεκτείνονται ακατάσχετα.

Επίσης, το σωστό κλάδεμα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια πλούσια ανθοφορία ,που είναι και η προσδοκία κάθε ερασιτέχνη κηπουρού που φυτεύει αυτό το υπέροχο φυτό.

 Εποχή κλαδέματος

 Η γλιτσίνια κλαδεύεται 2 φορές τον χρόνο, τον χειμώνα και το καλοκαίρι.

 Καλοκαιρινό κλάδεμα: Ιούλιος- Αύγουστος

Μετά την περίοδο της ανθοφορίας, τον Ιούλιο- Αύγουστο, κόψτε τους βλαστούς που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη χρονιά αφήνοντας 5-6 φύλλα στον καθένα. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το σχήμα και το μέγεθος του φυτού και θα περιορίσει την υπερβολική ανάπτυξη φυλλικής επιφάνειας σε βάρος της ανθοφορίας. 

Χειμερινό κλάδεμα: Ιανουάριος- Φεβρουάριος

Κόψτε τους βλαστούς που σχηματίστηκαν το καλοκαίρι, αφήνοντας 2-3 οφθαλμούς στον καθένα. Αυτή την περίοδο το φυτό είναι σε λήθαργο και απογυμνωμένο από τα φύλλα του. Επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία να το συμμαζέψετε πριν αρχίσει να ξαναβλασταίνει την  άνοιξη.

Σε επόμενο post θα σας ενημερώσουμε για τα διάφορα σχήματα που μπορείτε να δώσετε στο φυτό αυτό!

photo credits: DominusVobiscum / Pamla J. Eisenberg  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>