κηπουρική + αρθρίτιδα :: μπορώ να τα συνδυάσω;

Μας ρωτήσατε για την αρθρίτιδα και την κηπουρική κι εμείς ψάξαμε να βρούμε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για να σας προτείνουμε τρόπους να διατηρήσετε το αγαπημένο σας χόμπυ χωρίς να επιβαρύνετε την υγεία σας.

Στην ιστοσελίδα του arthritis foundation βρήκαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και συμβουλές που κάνουν την κηπουρική μια ασφαλή και διασκεδαστική ασχολία:

  • χρησιμοποιήστε εργαλεία με εργονομικές λαβές που δεν επιβαρύνουν τον καρπό κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Εμείς σας προτείνουμε τα εργαλεία radius που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς με αυτό το σκεπτικό.

  • έχετε πάντα τα κλαδευτήρια σας καλα ακονισμένα και επιλέξτε εκείνα που έχουν υποβοήθηση στην κοπή.

Εμείς σας προτείνουμε το κλαδευτήρι super rachet της winland που διαθέτει μηχανισμό υποβοήθησης της κοπής με καστάνια και περιστρεφόμενη λαβή,

  • επενδύστε στην εργονομία των κινήσεών σας:  χρησιμοποιείστε ένα πτυσσόμενο κάθισμα με θήκες για τα εργαλία σας ώστε να μπορείτε να κινήστε γρήγορα ανάμεσα από τα φυτά και να κάθεστε όση ώρα ασχολήστε μαζί τους.

Εμείς σας προτείνουμε το σκαμνάκι του κηπουρού που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές.

  • μην ξεχνάτε ποτέ τα γόνατά σας: η κηπουρική χρειάζεται γονάτισμα και αυτό είναι ιδαίτερα επίπονο για τα γόνατα. Υπάρχουν πολλές λύσεις, όπως να ανυψώσετε τα παρτέρια σας ώστε να μην χρειάζετε να γονατίζετε ή να έχετε πάντα μαζί σας ένα μαξιλαράκι για να γονατίζετε πάνω του.

Εμείς σας προτείνουμε το μαξιλαράκι του κηπουρού από τη σειρά secrets du potager.

  • προστατεύετε τα χέρια σας με τα κατάλληλα γάντια: όσο πιο καλή εφαρμογή έχουν τα γάντια τόσο πιο εύχρηστα είναι. Διαλέξτε ένα ζευγάρι που να σας εφαρμόζει καλά, να είναι από καλό υλικό και να μην εμποδίζει τις κινήσεις σας.

Εμείς σας προτείνουμε τα δερμάτινα οικολογικά γάντια της εταιρίας ox-on, eco line που εφαρμόζουν στο χέρι και είναι φτιαγμένα από φυσικά επεξεργασμένο δέρμα χοίρου.

photo credit: hans s / common creations

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>