σιμιγδαλένιος χαλβάς :: το γλυκό της μ. εβδομάδας

Για εσάς τους γλυκατζήδες που δεν μπορείτε να σκεφτείτε τη μέρα σας χωρίς μια γλυκιά κουταλιά, εκεί κάπου το απόγευμα, μαζί με μια κούπα αχνιστό καφέ, υπάρχει πάντα η επιλογή του σιμιγδαλένιου χαλβά. Ένα γλυκό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ελληνικά σπίτια, τις παλιές νοικοκυρές και τα τραπέζια της λαμπρής.

Εμείς βρήκαμε στο βιβλίο λάδι- ο ελληνικός χρυσός τη συνταγή και τη μοιραζόμαστε μαζί σας!

Υλικά

  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • κανέλα
  • ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Οδηγίες εκτέλεσης:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατέυετε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι και να σκουρύνει (όχι πολύ).
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και έπειτα αδειάζετε το ελαφρύ σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Προσθέστε αρκετή κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  3. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, καθώς τον ανακατεύετε.
  4. Για να τον σερβίρετε, βάλτε τον σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα και πασπαλίστε με κανέλα.

Καλό Πάσχα!

photo credit: minimalist photography  / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “σιμιγδαλένιος χαλβάς :: το γλυκό της μ. εβδομάδας

  1. Πίνγκμπακ: σιμιγδαλένιος χαλβάς :: το γλυκό της μ. εβδομάδας | GreekRSS.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>