βιολογικό εντομοκτόνο με σκόρδο και κρεμμύδι

Όταν ακούμε την λέξη εντομοκτόνο, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι πως πρόκειται για μια ουσία πολλή τοξική. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι αληθές όμως όχι πάντα.

Μπορείτε να παρασκευάστε ένα φυσικό εντομοκτόνο για τα λουλούδια και τα λαχανικά σας με υλικά που θα βρείτε σίγουρα στο ψυγείο και χωρίς να φοβάστε για τα τοξικά κατάλοιπα που θα αφήσει πάνω στο φυτό. Ειδικά στις καλλιέργειες λαχανικών, μπορείτε να ψεκάσετε ακόμα και την προηγούμενη μέρα από τη συγκομιδή!

{Τα υλικά που θα χρειαστείτε}

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • 1 λίτρο νερό

{Πώς θα το φτιάξετε}

  1. Ψιλοκόψτε, τρίψτε ή εκχυμώστε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Προθέστε στο μίγμα το πιπέρι καγιέν και το 1 λίτρο νερό.
  3. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να μουλιάσει για 1 ώρα.
  4. Περάστε το μίγμα μέσα από ένα τουλπάνι και σουρώστε το υγρό.
  5. Προσθέστε στο καθαρό υγρό το σαπούνι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

{Πώς θα το χρησιμοποιήσετε}

Το σπρέι αυτό είναι γενικής χρήσης, δηλαδή καλύπτει πολλά είδη φυτοπαρασιτικών εντόμων. Ψεκάστε τα φυτά μέχρι να καλυφθεί καλά και η κάτω επιφάνεια των φύλλων, προσέχοντας πάντα να μην σας μπουν σταγονίδια στα μάτια. Το φυσικό εντομοκτόνο μπορεί να αποθηκευτεί για 1 εβδομάδα, σε φιμέ μπουκάλι και μέσα στο ψυγείο.

 photo credit: publicphoto.org

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 σχόλια στο βιολογικό εντομοκτόνο με σκόρδο και κρεμμύδι

  1. Πίνγκμπακ: βιολογικό εντομοκτόνο με σκόρδο και κρεμμύδι | GreekRSS.com

  2. to xeplenoume meta i to afinoumepanw sta fyta?isxuei k gia psires fadazomai pou exoun gemisei oi triantafyllies mou… :( ((
    thanx

  3. Το σπρέι πρέπει να παραμένει πάνω στα φυτά και να στεγνώνει φυσικά. Το συγκεκριμένο εντομοκτόνο είναι ευρέως φάσματος που σημαίνει ότι καλύπτει μεγάλη γκάμα εχθρών και φυσικά τις μελίγκρες που μας περιγράφεις. Επίσης, το σκόρδο έχει ισχυρή μυκητοκτόνο δράση κι έτσι θα βοηθήσει τις τριανταφυλλιές να προφυλαχθούν από το ωίδιο (μύκητας που δημιουργεί σε φύλλα και βλαστούς λευκό επίχρισμα σαν αλέυρι) που αυτή την εποχή ευνοείται από την υγρασία της ατμόσφαιρας και τις υψηλές θερμοκρασίες. Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύει και για όλα τα φάρμακα (χημικά ή βιολογικά), καλό είναι να κάνεις ένα τέστ σε ένα μέρος του φυτού προκειμένου να ελέγξεις την αντίδρασή του στα συστατικά του σπρέι. Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>