πώς να φτιάξετε μόνοι σας κολώνια!

spitikes kolonies

Εσάς ποια αρώματα σάς αρέσουν; Τα ζεστά, τα γλυκά, τα πικάντικα, τα πράσινα ή τα ξυλώδη; Όποιος τύπος κι αν είστε, το σίγουρο είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε και να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό αρωματικό μείγμα που θα σας ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Εμείς είμαστε λάτρεις των εσπεριδοειδών κι έτσι επιλέξαμε ένα φρουτώδες μείγμα ελαίων για να το μοιραστούμε μαζί σας. Πρώτα όμως ας διαχωρίσουμε τα διάφορα είδη κολώνιας και ποιες είναι οι βασικές τους αναλογίες:

  • Άρωμα: αφού συγκεντρώσετε τα αιθέρια ή αρωματικά έλαια που επιλέξατε για το μείγμα σας, αναμίξτε τα και προσθέστε τα σε 3,5 γρ. καθαρής βότκας.
  • Eau de parfum: αφού συγκεντρώσετε τα αιθέρια ή αρωματικά έλαια που επιλέξατε για το μείγμα σας, αναμίξτε τα και προσθέστε τα σε 7 γρ. καθαρής βότκας.
  • Ανθόνερο: σε ένα γυάλινο μπουκάλι περιεκτικότητας 100 γρ., αναμίξτε τα έλαια της επιλογής σας και έπειτα προσθέστε 25γρ. καθαρής βότκας. Γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι με αποσταγμένο νερό. Ανακινήστε καλά και αφήστε το μείγμα να ωριμάσει για 2 εβδομάδες. Ανακατεύετε το μείγμα με μια γυάλινη ράβδο, απαλά, καθημερινά.
  • Αρωματικό έλαιο: επιλέξτε λάδι jojoba για βάση, επειδή διατηρείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να οξειδώνεται. Στην πραγματικότητα το λάδι jojoba είναι υγροποιημένο κερί και όχι λάδι, για αυτό και όταν ψυχθεί στερεοποιείται. Για να φτιάξετε αρωματικό έλαιο, ακολουθήστε τις οδηγίες του «Αρώματος» με τη διαφορά πως αντί για βότκα, προσθέστε στο τέλος το λάδι jojoba.  Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο ή λάδι από κουκούτσια βερίκοκου, αλλά το προϊόν θα έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής (3 -6 μήνες).

 

ΚΟΛΩΝΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

{Υλικά}

12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

7 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρινιού

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

7 σταγόνες άρωμα μανταρινιού

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο σάλβιας

{Εκτέλεση}

Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις παραπάνω βασικές συνταγές, ανάλογα με το πώς σας βολεύει να χρησιμοποιείτε την κολόνια σας. Όσο πιο πυκνό είναι το μείγμα, τόσο λιγότερη ποσότητα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

*Τα αιθέρια έλαια λεμονιού και πορτοκαλιού σταθεροποιούνται σε βάση από έλαιο σάλβιας

** Μην ξεπερνάτε ποτέ την ποσότητα των 30 – 40 σταγόνων αιθέριων ελαίων συνολικά σε ένα μείγμα. Αν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια με βαριά μυρωδιά όπως το σανδαλόξυλο ή το πατσουλί μειώστε το συνολικό αριθμό των σταγόνων στο μείγμα, ενώ αν χρησιμοποιείτε εσπεριδοειδή μπορείτε να φτάσετε μέχρι το μέγιστο επιτρεπτό όριό.

*** Χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό ή εμφιαλωμένο και όχι νερό βρύσης που περιέχει φθόριο και υποβαθμίζει την ποιότητα του αρώματος. Επίσης, χρησιμοποιείτε καθαρή βότκα καλής ποιότητας για να πετύχετε καλό αποτέλεσμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>