Γιορτινή ατμόσφαιρα με φυσικά αρωματικά για το σπίτι

Φυσικό και εορταστικό αρωματικό χώρου

Είναι μία από τις πιο δυνατές μας αισθήσεις και όμως πολύ συχνά την παραμελούμε ή την υποτιμούμε. Η όσφρηση συνδέεται με τη λειτουργία της μνήμης περισσότερο από όλες τις άλλες αισθήσεις και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν περνάει από κοντά μας ένα αγαπημένο μας πρόσωπο και αμέσως τον αναγνωρίζουμε από το άρωμά του ή όταν ψήνεται το αγαπημένο μας κέικ που τρώγαμε από παιδιά. Τα συναισθήματα που μας εγείρουν οι μυρωδιές είναι πολύ έντονα και πολλές φορές ανεξήγητα ευχάριστα ή δυσάρεστα. Πρόσφατες μάλιστα μελέτες απέδειξαν ότι δεν μυρίζουμε μόνο μέσω της μύτης! Οσφρητικοί υποδοχείς βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο μας το σώμα, κάτι που προσθέτει άλλο ένα επιχείρημα στην σπουδαιότητα της μυρωδιάς ακόμη και στην επούλωση τραυμάτων!

Μετά από όλα αυτά, μάλλον σας πείσαμε ότι πρέπει να δώσετε λίγο περισσότερη έμφαση στις μυρωδιές. Ποιο καταλληλότερο λοιπόν μέρος για να ξεκινήσετε από το ίδιο σας το σπίτι. Παρατηρήστε πόσο αλλάζει η διάθεσή σας όταν μυρίζει η λεβάντα από τον κήπο, όταν διαχέεται το άρωμα του πορτοκαλιού από τα κουλουράκια που ψήνετε ή όταν ξαφνικά νιώθετε να καθαρίζει ο χώρος μέσα από την μυρωδιά του λεμονιού. Οι όμορφες μυρωδιές από φυσικά υλικά έχουν αυτή την ‘μαγική’ ιδιότητα να αλλάζουν τόσο εύκολα και γρήγορα την αίσθηση του χώρου. Σας προτείνουμε λοιπόν να φτιάξετε φυσικά αρωματικά για το σπίτι με δύο εύκολους, ευφάνταστους και οικονομικούς τρόπους, να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα και να ενισχύσετε την αίσθηση θαλπωρής ενόψει και των εορτών. Καιρός να χρησιμοποιήσουμε τις κατσαρόλες μας αλλιώς!

Υλικά #1::

  • Νερό
  • Μία χούφτα cranberries
  • Δύο γλυφιτζούρια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο βανίλιας
  • 2 φρέσκα κλαράκια πεύκου

 

Υλικά #2::

  • Νερό
  • 2 πορτοκάλια κομμένα στα δύο
  • Γαρύφαλλα (τα καρφώνουμε στα πορτοκάλια)
  • Φλούδες από 1 μήλο
  • 4-5 ξερά φύλλα κανέλλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο βανίλιας

Διαλέξτε την αγαπημένη σας κατσαρόλα, ανάψτε το μάτι, διαλέξτε την συνταγή που προτιμάτε και αφήστε την μαγεία της μυρωδιάς να γεμίσει το σπίτι! Αφήστε το να βράσει όση ώρα κρίνετε απαραίτητο προσθέτοντας αν χρειάζεται νερό.

Μπορείτε να διαλέξτε τα αγαπημένα σας βιολογικά, αγνά, αιθέρια έλαια από το Living Green για να ανανεώνετε με τον πιο φυσικό, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο το χώρο σας και μαζί τη διάθεσή σας.

Καλές, μοσχομυριστές γιορτές!

 

Πηγή: Do it yourself divas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>