Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και το πρώτο πρωινό του νέου χρόνου είναι ημέρες γεμάτες χαμόγελα, αγκαλιές αγαπημένων προσώπων και μυρωδιές από σπιτικά φαγητά και γλυκά. Εμείς θέλαμε να σας δώσουμε μια ιδέα για ένα δροσερό, πανεύκολο και εντελώς εποχικό κοκτέιλ γεμάτο αρώματα εσπεριδοειδών. Είναι ιδανικό για welcome drink στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν αλλά και για ένα soft drink στο brunch της πρώτης μέρας του χρόνου.
Υλικά που θα χρειαστείτε ::
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ
- 1 πορτοκάλι
- 2 λάιμ
- 1 φλιτζάνι Cointreau
- 1 μπουκάλι 750 ml Prosecco
- 350 – 700 ml αεριούχου νερού
Εκτέλεση συνταγής ::
Κόψτε τα εσπεριδοειδή σε ροδέλες και στη συνέχεια σε μισές φέτες.
Ανακατέψτε τις με το Cointreau μέσα σε μια μεγάλη γυάλινη καράφα και στη συνέχεια προσθέστε το Prosecco.
Καλύψτε το στόμιο της καράφας με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Λίγο πριν σερβίρετε το κοκτέιλ, γεμίστε την καράφα με αεριούχο νερό μέχρι επάνω.
Σερβίρετε σε ανοιχτά ποτήρια με φέτες λάιμ και πορτοκαλιού.
Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!
Πηγή: the kitchn