ανεξάρτητο μωρό ~ στάδιο πρώτο : απογαλακτισμός

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να καταλάβετε πότε το μωρό σας είναι έτοιμο να μπει στο στάδιο του απογαλακτισμού; Μην ανησυχείτε, θα σας το δείξει από μόνο του. Δεν υπάρχει κάποια μαγική ηλικία ή ενδεικτικό βάρος, υπάρχουν όμως κάποιες σωματικές, συναισθηματικές και διατροφικές δοκιμές που θα σας υποδείξουν πότε είναι ώρα να εισαγάγετε τα διάφορα  είδη πουρέ στη διατροφή του μωρού σας.

Όπως και εμείς, έτσι και τα μωρά αποτελούν ξεχωριστές προσωπικότητες. Το  μυστικό είναι να μην ξεκινήσετε τον απογαλακτισμό του μωρού σας ούτε πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά. Οι μητέρες, ειδικότερα των μικρών μωρών, συχνά πιέζονται να ξεκινήσουν τη χορήγηση στερεών τροφών υπερβολικά νωρίς. Ωστόσο, γεγονός παραμένει ότι ένα κουταλάκι μητρικού γάλακτος ή γάλακτος σε σκόνη περιέχει περισσότερες θερμίδες από ένα κουταλάκι πουρέ καρότου!

Είναι, παρόλα αυτά, σίγουρα ώρα να αγοράσετε ένα μπλέντερ αν το μωρό σας είναι τουλάχιστον 4 μηνών και κάνει κάποιο από τα παρακάτω:

Κάθεται σταθερά χωρίς να χρειάζεται στήριξη

Έχει αρχίσει να αποκτά μια γερή λαβή

Αρχίζει να απαιτεί τάισμα σε πιο σύντομα χρονικά διαστήματα

Έχει σταματήσει το αντανακλαστικό βγάλσιμο της γλώσσας και δεν προσπαθεί να απομακρύνει τις στερεές τροφές που του βάζετε στο στόμα

Παίρνει ενεργά μέρος στο γεύμα και περιεργάζεται το φαγητό σας

Είναι έτοιμο και πρόθυμο να μασήσει

Παλαιότερα κοιμόταν όλο το βράδυ χωρίς να ξυπνά, αλλά τώρα όχι.

από το βιβλίο τάισέ με!

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>