φάτε τσίλι! κάνει καλό!

Το τσίλι ή αλλιώς κοκκινοπίπερο, καϋένη, καγιέν ή απλώς κόκκινη καυτερή πιπεριά, έχει διάφορες λειτουργίες που δυναμώνουν την υγεία της καρδιάς. Μειώνει τη συγκέντρωση αιμοπεταλίων, τη διαδικασία κατά την οποία οι δομές σε σχήμα δίσκου μέσα στο αίμα συγκεντρώνονται και βουλώνουν τα αγγεία. Το τσίλι είναι αγγειοδιαστολέας, διεγείρει έτσι την κυκλοφορία του αίματος και τη ζεστασιά του σώματος. Βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης, που είναι βασικός παράγοντας στα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά. Επίσης, μειώνει τα τριγλυκερίδια, τα αποθηκευμένα λίπη στα κύτταρα του σώματος!

Κάτι επίσης που μας αρέσει πολύ είναι ότι το τσίλι καίει θερμίδες και μειώνει πόντους! Έρευνα που διεξήχθη στο Πολυτεχνείο της Οξφόρδης δείχνει ότι η κατανάλωση τσίλι αυξάνει τη θερμογένεση, το ποσοστό καψίματος θερμίδων στο σώμα! Γι” αυτό πασαλείψτε το φαγητό σας με καυτερή σάλτσα. Τρίψτε τσίλι στις συνταγές σας! Φάτε το και κλάψτε και μαζί κάψτε λίπος! Το τσίλι είναι το πιο σύγχρονο καυτερό διαιτητικό πρόγραμμα!

Περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες του τσίλι και πώς μπορεί να πολεμήσει ακόμη και τον καρκίνο μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο ψυχολιχουδιές!

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>