ένα πάρκο μέσα στο αεροδρόμιο του άμστερνταμ

Αν οι αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων σας φαίνονται μουντές και απρόσωπες είναι γιατί δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου schipoll στο άμστερνταμ! Ο σχεδιαστής maurice mentjens, απόφοιτος του eindhoven design academy, σχεδίασε το νέο χώρο αναμονής του αεροδρομίου που ονομάστηκε airport park. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ζήτησαν από το σχεδιαστή να δημιουργήσει ένα χώρο φιλικό προς τον επισκέπτη, όπου θα μπορεί κανείς να κάτσει για να περιμένει το αεροπλάνο του, να διαβάσει το βιβλίο του ή να φάει το φαγητό του.

Ο νέος χώρος εκμεταλλεύεται την τεχνολογία της «μικτής πραγματικότητας» , όπου φυσικά υλικά σε συνδυασμό με τεχνητούς φωτισμούς και ήχους δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που προσομοιάζει σε πάρκο! Κορμοί δέντρων λειτουργούν σαν καθίσματα, οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με εκτυπώσεις που απεικονίζουν διάσημα πάρκα του κόσμου, από τα μεγάφωνα ακούγονται διακριτικοί ήχοι πουλιών, ενώ ο φυσικός φωτισμός συνδυάζεται με τεχνολογία led για να δημιουργήσουν ένα ζεστό περιβάλλον για τους επισκέπτες. Και αν μέσα σε αυτό το περιβάλλον σας έρθει όρεξη για λίγο ποδήλατο, κανέναν πρόβλημα! Στο πάρκο υπάρχουν διάσπαρτα στατικά ποδήλατα που καθώς κάνεις πετάλι μπορείς να φορτίζεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “ένα πάρκο μέσα στο αεροδρόμιο του άμστερνταμ

  1. Πίνγκμπακ: καλά νέα » Ένα πάρκο μέσα στο αεροδρόμιο του άμστερνταμ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>