συνταγή :: σπιτικά αρωματικά λουκάνικα για μερακλήδες

loukanika

Ένεκα της ημέρας, είπαμε να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση από το βιβλίο των Εκδόσεων Ψύχαλου «Λουκάνικα & Αλλαντικά» του Γιώργου Καραγιάννη που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

{Υλικά}

  • 700 γρ. χοιρινό, σπάλα-ελιά (ανάμικτα)
  • 250 γρ. χοιρινή πανσέτα
  • 50 γρ. λαρδί
  • 18 γρ. αλάτι
  • 2,5 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 3 γρ. αγριοκύμινο σπασμένο
  • 0,5 γρ. κανέλα
  • 50 ml ξίδι
  • 75 ml νερό πολύ παγωμένο (0 έως +2οC)
  • Έντερα χοιρινά 1-1,5 μέτρο

{Εκτέλεση}

Κόψτε τα κρέατα και το λαρδί σε κρεατομηχανή με δίσκο 10 χιλ. Βάλτε σε μια λεκάνη τον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε τα πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα. Σκεπάστε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήστε τη στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες και μετά στην κατάψυξη για 1 ώρα. Περάστε το μίγμα στα έντερα και σχηματίστε λουκάνικα μήκους 30 εκ. Κρεμάστε τα λουκάνικα σε μέρος δροσερό, σκιερό, με θερμοκρασία 12-16οC και υγρασία 60-65% για 1 ημέρα να στραγγίσουν λίγο και, μετά, μπορείτε να τα καταναλώσετε.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το σχόλιο σας