Συνταγή :: φτερούγες κοτόπουλου

chicken wings bbq συνταγή φτερούγες κοτόπουλου κάρβουνα ψήσιμο καραγιάννης

Είτε επειδή είστε γενικά κρεατοφάγος, είτε επειδή όλο και κάποιο BBQ διοργανώνεται, είτε επειδή είθισται την Τσικνοπέμπτη, είτε επειδή προτιμάτε το κοτόπουλο ως μια πιο υγιεινή επιλογή, όπως και να “χει, αυτή είναι η μόνη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου που θα χρειαστείτε! Πιστέψτε μας! Και σας την παρουσιάζουμε πρώτη φορά εδώ, καθώς πρόκειται για προ-δημοσίευση από το βιβλίο των Εκδόσεων Ψύχαλου «20 συνταγές για Μπάρμπεκιου» των ειδικών στα κρέατα Γιώργο Μαλλιώρα & Γιώργο Καραγιάννη.

φτερούγες κοτόπουλου κάρβουνα ψήσιμο συνταγή μαρινάρισμα καραγιάννης σούβλα τσικνοπέμπτη

 

Υλικά

Για ένα κιλό φτερούγες κοτόπουλου:

• 16,5 γρ.αλάτι
• 1,5 γρ. πιπέρι πράσινο φρεσκοκομμένο (1 κουτ. γλυκού περίπου)

• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι

• 1/4 πιπεριά Φλωρίνης (πολτός)

• 10 γρ. μουστάρδα απαλή (1 κουτ. γλυκού)

• 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

 

Βάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα σκεύος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε έπειτα τις πιπεριές με την μουστάρδα, ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε και το κρασί.

Μαρινάρουμε για 6-12 ώρες οπότε είναι προτιμότερο να τα φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα ή από το πρωί αν είναι να τα ψήσετε το βράδυ.

Περνάμε τις φτερούγες σε μικρές σούβλες και ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια θερμοκρασία.

Η περιστροφή είναι σημαντική και κάνει τη διαφορά στο ψήσιμο.

 

Καλή επιτυχία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>