DIY:: γιρλάντα με μάλλινες κολοκύθες

γιρλάντα κολοκύθα μαλλί χειροτεχνία φθινόπωρο halloween

Είναι η εποχή της κολοκύθας! Είτε γιορτάζετε το halloween είτε όχι. Αυτό το εκπληκτικό λαχανικό με τα πολλαπλά οφέλη διανύει την καλύτερή του περίοδο οπότε το εκμεταλλευόμαστε με σούπες και τάρτες και κέικ και ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας. Παράλληλα όμως, είναι και μια εξαιρετική ιδέα φθινοπωρινής διακόσμησης -πόσο μάλλον αν γιορτάζετε στο σπίτι σας το halloween. Τι θα λέγατε λοιπόν για αυτή την πανεύκολη (άνετα την φτιάχνετε παρέα με τα παιδιά) γιρλάντα με μάλλινες κολοκύθες;

γιρλάντα κολοκύθας μαλλι halloween

Υλικά:

  • Πορτοκαλί μαλλί
  • Σπάγγος
  • Ψαλίδι
  • Πράσινα σύρματα πίπας

γιρλάντα με κολοκύθες diy μαλλί

Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή των πον-πον.

Πέρνουμε το μαλλί και το τυλίγουμε στη παλάμη μας γύρω στις 120 φορές (γύρω από τα 4 μας δάχτυλα αφήνοντας τον αντίχειρα απέξω).

Κόβουμε ένα κομμάτι από το ίδιο, πορτοκαλί μαλλί περίπου 25 εκατοστών και το περνάμε ανάμεσα από τα δάχτυλά μας ώστε να κυκλώσει το μαλλί.

Αφαιρούμε προσεκτικά το μαλλί από τα δάχτυλά μας, το τακτοποιούμε εκεί που εφάπτεται με τον σπάγγο και δένουμε κόμπο τον σπάγγο.

Κόβουμε τον πράσινο καθαριστή πίπας σε μήκος περίπου 2 εκατοστών, το τοποθετούμε πάνω από τον κόμπο και τον δένουμε με έναν ακόμη κόμπο από το μαλλί.

Τακτοποιήστε το μαλλί ώστε να έχει ωραίο σχήμα η κολοκύθα και με την δίνετε -παρέα με όσες ακόμα φτιάξετε- σε ένα κομμάτι σπάγγο.

Έτοιμη!

Πηγή: design improvised

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>