καθαρίστε το χώρο σας με φυτά!

Σεπτεμβρίου 13, 2010 | go green, κηπουρική | 3 σχόλια »

Φτιάχνετε το καθιστικό σας για το χειμώνα και σκέφτεστε ποια φυτά θα επιλέξετε για το χώρο σας; Κάτι που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι τα φυτά μπορούν, εκτός από το να ομορφύνουν το χώρο σας, να τον καθαρίσουν από τους αστικούς ρύπους.

Για παράδειγμα η ζέρμπερα, το χρυσάνθεμο, ο κισσός και τα περισσότερα είδη δράκαινας καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από το βενζόλιο που εκλύεται από τα αρωματικά χώρου, τον καπνό του τσιγάρου, τα αέρια του γκαράζ και τα καθαριστικά προϊόντα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on “καθαρίστε το χώρο σας με φυτά!”

 1. 1 Sidirma said at 8:46 μμ on Σεπτεμβρίου 13th, 2010:

  Ποιά φυτά να προτιμήσω για τον εσωτερικό χώρο του γραφείου; (όχι πολύ φως…)

 2. 2 angeliki said at 11:22 πμ on Σεπτεμβρίου 14th, 2010:

  το ερώτημα αυτό με προβλημάτισε και μένα λίγο καιρό πριν και μετά από έρευνα, κατέληξα στα εξής φυτά κατάλληλα για γραφείο.

  αγλαόνημα: είναι φυτό που προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον του γραφείου, δε χρειάζεται πολύ φως και φροντίδα. το φυτό αυτό καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τη φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο.

  η δράκαινα: είναι ένα πολύ καλό φυτό για το περιβάλλον του γραφείου καθώς χρειάζεται ελάχιστο πότισμα και φως και επιπλέον απορροφά τη φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και το τολουένιο.

  καλαθέα: ένα όμορφο φυτό για γραφείο με λιγοστό φως, η οποία έχει ένα πολύ θεαματικό φύλλωμα, με ευδιάκριτες ραβδώσεις. το τελευταίο είναι και το αγαπημένο μου!

 3. 3 sidirma said at 9:03 μμ on Σεπτεμβρίου 14th, 2010:

  Efxaristo poli!

Το σχόλιο σας