DIY:: Ζαχαρωτά Ζωάκια

ζαχαρόπαστα μαιμού τούρτα βιβλίο οδηγίες

Εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους, τα συναντάμε σχεδόν σε όλα τα γενέθλια και βαφτίσεις, και ναι, μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας. Ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες του βιβλίου Ζαχαρωτά Ζωάκια των Εκδόσεων Ψύχαλου, φτιάχνουμε τα δικά μας ζωάκια με ζαχαρόπαστα για να στολίσουμε τις τούρτες και τα γλυκά μας. Και αφού εξασκηθείτε και δείτε πόσο εύκολο και δημιουργικό είναι, βάλτε στο παιχνίδι και τα παιδιά και δημιουργήστε ζωάκια με ζαχαρόπαστα αλλά και πλαστελίνη ή πηλό.

Τι θα λέγατε λοιπόν για μία μαϊμού; Τα υλικά και τα εργαλεία είναι απλά, οικονομικά και τα βρίσκετε πλέον πολύ εύκολα σε σούπερ – μάρκετ και καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.

Υλικά:

  • 100γρ. καφέ ζαχαρόπαστα
  • 20γρ. μπεζ – βερικοκί ζαχαρόπαστα
  • Μικρές ποσότητες μαύρης ζαχαρόπαστας
  • Ζαχαρωτό στικ

Εργαλεία:

  • Οδοντογλυφίδα
  • Μυτερό ψαλιδάκι
  • Λεπτή σπάτουλα – μαχαίρι
  • Κουπ – πατ σε σχήμα καρδιάς (2,5εκ.)

Ντοκουμεντο0-003 crop

Παίρνουμε από την καφέ ζαχαρόπαστα ένα κομμμάτι 35γρ και σχηματίζουμε ένα αβγό ώστε να διαμορφώσουμε το σώμα. Βάζουμε στο κέντρο του σώματος ένα ζαχαρωτό στικ αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι να προεξέχει ώστε να στερεωθεί μετά το κεφάλι.

Πλάθουμε ένα μακρύ, λεπτό λουκάνικο από καφέ πάστα για την ουρά. Τυλίγουμε τη μία άκρη της ουράς προς τα μέσα σαν σαλιγκάρι και κολλάμε το άλλο άκρο στο πίσω μέρος του σώματος.

Παίρνουμε ένα κομμάτι καφέ πάστα σε μέγεθος μπιζελιού για να φτιάξουμε τα αφτιά. Το κάνουμε μια μπάλα, και με μια μικρή ποσότητα μπεζ πάστας πλάθουμε μία μικρότερη μπαλίτσα και την τοποθετούμε πάνω στην καφέ. Πιέζουμε τις δύο μπάλες ώστε να γίνουν επίπεδες και κόβουμε κάθετα στη μέση το στρογγυλό που έχει προκύψει.

Μοιράζουμε την υπόλοιπη καφέ πάστα που έχει περισσέψει σε 5 ισομεγέθεις μπαλίτσες. Πλάθουμε τις 4 από αυτές σε μακριά, λεπτά λουκάνικα για τα πόδια και τα χέρια. Κάμψτε τα ακριβώς στη μέση για να σχηματίσετε τα γόνατα και τους αγκώνες.

Φτιάχνουμε 2 παλάμες και 2 πέλματα από μπεζ πάστα πλάθοντας 4 κώνους. Τους πιέζουμε ελαφρά ώστε να γίνουν επίπεδοι, κόβουμε με το ψαλίδι το μεγάλο δάχτυλο και χάρασουμε με το μαχαίρι τα υπόλοιπα 4. Φτιάχνουμε 2 αριστερά και 2 δεξιά σετ.

Κολλάμε τα πόδια και τα χέρια στο σώμα και προσαρμόστε τις παλάμες και τα πέλματα.

Παίρνουμε την 5η, και τελευταία, καφέ μπάλα και την καρφώνουμε στην κορυφή του σώματος, επάνω στο ζαχαρωτό στικ που προεξέχει. Υγράνετε το σημείο τομής των αφτιών και των προσαρμόστε τα στο κεφάλι.

Για να φτιάξουμε το πρόσωπο, κόβουμε μπεζ ζαχαρόπαστα σε σχήμα καρδιάς χρησιμοποιώντας το κουπ-πατ. Κολλάμε στο κάτω μέρος της καρδιάς ένα οβάλ κομμάτι μπεζ πάστας και χαράσσουμε με το μαχαίρι το στόμα. Με την οδοντογλυφίδα κάνουμε 2 μικρές τρυπούλες για τα ρουθούνια.

Τέλος, κολλάμε 2 μικροσκοπικές, μαύρες μπαλίτσες για τα μάτια και προσαρμόζουμε το πρόσωπο στο κεφάλι.

Έτοιμη η μαϊμού μας! Σίγουρη να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>