DIY :: χειροποίητοι χιονάνθρωποι για τα Χριστούγεννα

χιονάνθρωπος κάλτσες χειροτεχνία παιδιά ρύζι κουμπιά χριστούγεννα στολίδι diy craft snowman

Έχουν άλλη χάρη οι γιορτές όταν τις ζεις με όλη την οικογένεια. Και οι χειροτεχνίες είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να περάσετε δημιουργικές, ευχάριστες, ξέγνοιαστες και τελικά αξιομνημόνευτες ώρες με τα παιδιά ενόψει των εορτών. Πώς σας φαίνονται λοιπόν αυτοί οι χειροποίητοι χιονάνθρωποι για τα Χριστούγεννα; Είναι τόσο εύκολοι και τόσο όμορφοι. Με απλά υλικά και τόσο εύκολες τεχνικές που στο τέλος τα παιδιά θα τους φτιάχνουν μόνα τους.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ψηλές, λευκές κάλτσες (αυτές που φτάνουν ψηλά στην γάμπα), κουμπιά, λαστιχάκια, χρωματιστές καρφίτσες, ρύζι και πολύχρωμα κομμάτια από ύφασμα.

χιονάνθρωπος κάλτσες κουμπιά diy craft χειροτεχνία χριστούγεννα

Παίρνετε λοιπόν την λευκή κάλτσα, κόβετε το κάτω μέρος που είναι τα δάχτυλα, την γυρίζετε από την ανάποδη και δένετε στο κάτω μέρος της σφιχτά ένα λαστιχάκι.

Ξαναγυρίζετε την κάλτσα από την καλή της πλευρά και την γεμίζετε με ρύζι. Καρολίνα. Πλάκα κάνουμε…. Με ότι ρύζι θέλετε. Αρκεί να το πιέσετε ώστε να μην αφήσει κενά.

Δένετε σφιχτά με λαστιχάκι την κορυφή της κάλτσας και περίπου στα 3/4 του χιονάνθρωπου.

Αυτό ήταν! Τώρα στολίζετε! Κολλάτε ή ράβετε τα κουμπιά, βάζετε τις χρωματιστές καρφίτσες για μάτια και μύτη, δένετε το κασκόλ με το ύφασμα που έχετε επιλέξει και βάζετε στο κεφάλι του για σκούφο το κομμάτι της κάλτσας που είχατε κόψει (των δαχτύλων).

Μερικές φορές η οικογενειακή ψυχαγωγία είναι τόσο απλή και τόσο όμορφη.

Καλές γιορτές!

 

Πηγή: darkroom & dearly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>