Η γλυκύριζα και ο πονόλαιμος

Η γλυκύριζα (Glycyrrhiza glabra) χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην Ευρώπη και την Κίνα για την καταπολέμηση του πονόλαιμου.

Η Επιτροπή Ε της Γερμανίας εγκρίνει τη γλυκύριζα για τη θεραπεία τους ερεθισμένου λαιμού και η αποτελεσματικότητά της έχει αποδειχτεί επιστημονικά σύμφωνα με τον Albert Leung (ειδικό σε θέματα ταυτοποίησης φυτικών δραστικών ουσιών), ο οποίος συνιστά να ξεκινήσετε με ένα αφέψημα από 3 φλιτζάνια νερού και 5-7 κουταλάκια αποξηραμένης γλυκύριζας τα οποία βάζετε σε κατσαρολάκι και φέρνετε σε βρασμό, μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό υγρό.

Η γλυκύριζα δεν καταπραΰνει μόνο τον πονόλαιμο, αλλά έχει και αποχρεμπτική δράση και μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα από λοιμώξεις του αναπνευστικού.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο «Το Πράσινο Φαρμακείο- Βοτανοθεραπείες» του Dr. James A. Duke που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψύχαλου

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>