Bee kind

Image result for morgan freeman at jimmy fallon

Οι μέλισσες απειλούνται με εξαφάνιση και ο δυτικός κόσμος δείχνει να διχάζεται ως προς το πώς θα αντιμετωπίσει (ή όχι) αυτό το ζήτημα.

Από τη μια υπάρχουν όλο και περισσότερες φωνές, από όλους τους χώρους, που ζητούν επιτακτικά τη λήψη μέτρων και από την άλλη αίρωνται απαγορεύσεις για μελισσοτοξικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα στο όνομα της οικονομίας.

Ανάμεσα σε όλα αύτα, βρήκαμε έναν «διάσημο» φίλο των άγριων μελισσών που πρόσφερε μια μεγάλη ιδιόκτητη περιοχή για να δημιουργήσει ένα καταφύγιο για αυτές, χωρίς να έχει στο νου του την εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων τους. Γιατί μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά το μελί δεν το φτιάχνουν για να το τρώμε εμείς, αλλά για να τρέφονται εκείνες και τα μωρά τους. Εμείς απλά τους το κλέβουμε ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μάς επιτρέπουν να το παίρνουμε, αρκεί να φροντίζουμε και για τη δική τους τροφή.

Ο Morgan Freeman, δεν είναι, λοιπόν, μόνο ένας ταλαντούχος ηθοποιός, αλλά κι ένας φίλος των μελισσών που προσπαθεί με το δικό του παράδειγμα να ευαισθητοποιήσει κι άλλους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκμπομπή του Jimmy Fallon

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>