ένα φρουτένιο τσάι από γκρέιπ φρουτ

Η εξόρμηση στην εύφορη γη της Μεσσηνίας μάς χάρισε  όμορφες εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και πολλές τσάντες γκρέιπ φρουτ! Αυτό το λιγότερο δημοφιλές εσπεριδοειδές είναι ένας εντυπωσιακός, κατακίτρινος, στρογγυλωπός  καρπός με χαρακτηριστική γλυκόπικρη γεύση και διακριτικό όξινο άρωμα. Πλούσιο σε βιταμίνη C, το γκρέιπ φρουτ είναι γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες και συχνά καταναλώνεται σε δίαιτες μαζί με χυμό ανανά και πορτοκαλιού.

Εμείς βρήκαμε στο marthastewart.com μια ενδιαφέρουσα συνταγή για ζεστό αφέψημα που είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του Φλεβάρη. Ειδικά αν σας ταλαιπωρεί και γρίπη!

Υλικά

  • Χυμός από 2 γκρείπ φρουτ (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 2-4 κουταλιές μέλι (ανάλογα με τα γούστα σας)
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • μερικά μπαλάκια μπαχάρι

Εκτέλεση

Σε μια πυρίμαχη τσαγιέρα ή ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα υλικά και αραιώστε με 1/2 φλιτζάνι νερό. Αφήστε το μίγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σουρώστε και σερβίρετε. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μια φλούδα ή μια φέτα γκρειπ φρουτ μέσα σε κάθε κούπα σερβιρίσματος.

Και μην ξεχνάτε … «ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει»

photo credit: thegardenbuzz

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το σχόλιο σας