Συνταγή :: πάστα λιαστής ντομάτας

πάστα λιαστής ντομάτας συνταγή εύκολη

Η πάστα λιαστής ντομάτας είναι νοστιμότερη από τον συνηθισμένο τοματοπελτέ, ενώ ταυτόχρονα έχει άπειρες χρήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται, π.χ, η σάλτσα ντομάτας στην πίτσα ή η σάλτσα μπολονέζ, αλλά έχει και ξεχωριστές χρήσεις. Δοκιμάστε τη σε σάντουιτς με γραβιέρα και παστό χοιρομέρι.

Για να φτιάξετε την πάστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε αυθεντικές λιαστές ντομάτες ή πλήρως αποξηραμένες.

Υλικά:

  • 100 γρ. λιαστές τομάτες
  • 1 μέτριο κεφάλι σκόρδο, ψημένο
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη

Βάλτε τις λιαστές ντομάτες σε μια μικρή κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Σιγοβράστε επί 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τις να μουσκέψουν για 20 ακόμα λεπτά. Στραγγίξτε τις σε χαρτί κουζίνας.

Για να ψήσετε το σκόρδο, κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε πάνω ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο με κομμένη την κορυφή του. Αδειάστε λίγο ελαιόλαδο πάνω στο σκόρδο και τυλίξτε το με τη λαδόκολλα. Ψήστε το στους 220ο C για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει. Αφήστε το να κρυώσει και μετά πιέστε το ώστε να βγει έξω ο πολτός.

Αναμίξετε όλα τα υλικά ώσπου να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα, φυλάξτε την πάστα στο ψυγείο σε αποστειρωμένο αεροστεγές δοχείο έως και για 3 μήνες.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «ΣΥΝΤΗΡΩ» των εκδόσεων ΨΥΧΑΛΟΥ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>